Informatie en tips over tegelzetters
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen woning moet er natuurlijk zo mooi mogelijk uit zien. Een vast onderdeel van een eigen huis is een comfortabele badkamer. Zo’n badkamer is nogal onderhevig aan modetrends. De klassieke 10 bij 10 centimeter tegeltjes van een aantal jaren geleden kunnen vandaag de dag toch echt niet meer. Om die reden laten veel woningbezitters zich informeren over een nieuwe tegelwand en een tegelvloer. Voor deze informatie moet je bij de tegelhandel en bij de tegelzetter zijn. Na je vraag om informatie word je overladen met een heleboel informatie van de tegelzetter.. Daarom helpen we jou een handje op weg met een eerlijk verhaal over de materiaal kosten van de tegelzetter.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoe hoog zijn de materiaal kosten van de tegelzetter

Als jij je woning op een aantal plekken wil laten voorzien van tegels heb je behoefte aan voldoende informatie vooraf om tot een goed kostenplaatje te komen. Je wil immers met jouw budget uit kunnen komen en niet voor onaangename verrassingen naderhand komen te staan. Tegelzetters hanteren geen eensluidend tarief. Ze hanteren altijd een bepaalde tariefstructuur waardoor ze goedkoper

lijken en voor jou een betere keuze lijken.
We zullen je een goed beeld geven van de daadwerkelijke materiaal kosten van de tegelzetter. Dan kan jij ziet in welke prijscategorie je ongeveer gaat terecht komen en kan je een inschatting van het totale kostenplaatje maken. We gingen voor jou op zoek naar wat gegevens en kwamen met de volgende bevindingen:

Welke materiaalkosten worden er berekend Per welke eenheid worden de materiaalkosten berekend Wat is het minimale tarief wat wordt berekend Wat is het maximale tarief wat wordt berekend Hoeveel betaal je gemiddeld Hoeveel bedragen de kosten voor een badkamer met een gemiddelde grootte van 20 vierkante meter
Tegels Per vierkante meter 15 euro 150 euro 30-60 euro 600-1200 euro
Overige materiaalkosten Per vierkante meter 8 euro 20 euro 10 tot 15 euro 200-300 euro

 

  • Als je handig bent. Er zijn mensen die ervoor kiezen om zelf hun tegels te zetten. Feit is dat niet iedereen hier even goed in is. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar tegels die in een patroon moeten worden gezet blijken behoorlijk bewerkelijk te zijn. Daarnaast moet het zetten van tegels echt loodrecht gebeuren, anders oogt je badkamer juist minder mooi en moet je de klus naderhand alsnog door de professionele tegelzetter opnieuw laten doen met nieuwe materialen.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij geen doe-het-zelver en besteed je de hele klus van het tegels zetten liever uit aan de professionele tegelzetter, dan ben je de materiaalkosten zoals hierboven omschreven uit met daarbij het tegelzetloon. Dit kan per uur worden berekend of per vierkante meter, het is maar net welke tariefstructuur de tegelzetter van jouw keuze hanteert.

Hoe is het kostenplaatje van de materiaalkosten van de tegelzetter opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor de materiaalkosten van de tegelzetter bepaal je voor het grootste gedeelte zelf. Het is afhankelijk van keuzes die jij maakt als je tegels koopt voor in je badkamer. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Laat je de oude tegels zitten. Een tegelwand die heel onregelmatig is geworden door het werken van muren zal altijd opnieuw moeten worden betegeld. De tegelzetter zal er dan voor kiezen om alle oude tegels er vanaf te halen voordat hij met zijn klus begint. Een tegelwand die nog mooi strak is maar ook verouderd kan worden betegeld over de oude tegels heen. In het eerste geval zal de tegelzetter de muur moeten behandelen met voorstrijk voor een goede hechting van de nieuwe tegels. In het tweede geval zal de tegelzetter een extra laag tussen de twee lagen tegels moeten aanbrengen om de tegels te veranderen in een geschikte ondergrond voor de nieuwe laag.
  • Keuze 2: Welke tegels kies je. Als je gaat kijken voor tegels kom je erachter dat deze er in een heleboel prijscategorieën zijn. Je kan kiezen voor keramische tegels maar je kan ook kiezen voor natuursteen. Natuursteen is een stuk lastiger te zetten vanwege de onregelmatige structuur. Ook is het als materiaal gewoon veel duurder. Dure natuursteen tegels bepalen dus voor een groot deel de materiaalkosten van de tegelzetter.
  • Keuze 3: Als er helemaal geen materiaalkosten worden berekend. In dat geval zal de tegelzetter de materiaalkosten hebben verrekend met zijn legloon. Er is dan sprake van een hoger legloon maar het betekent niet per definitie dat de tegelzetter veel duurder is.

 

Praktische bespaartips

  • Haal zelf je oude tegels weg. Moet je oude tegelwand of tegelvloer eruit, dan zal de tegelzetter een tarief tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter hiervoor berekenen. Kwamen je tegels al los van de muur, dan kan je deze klus makkelijk zelf klaren. Pas wel op dat je de ondergrond niet beschadigt.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een tegelzetter door van tevoren offertes op te vragen. Je kan dit doen met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan meerdere offertes vrijblijvend in je mailbox. Kijk bij je offertes altijd naar het totaalbedrag van materiaalkosten en het arbeidsloon van de tegelzetter. Alleen dan kan je tot een goed oordeel komen.