Kosten oude tegels verwijderen

Wanneer jij een tegelvloer of -muur opnieuw wilt laten bekleden, dan kan het noodzakelijk zijn de oude tegels te verwijderen. Dit is niet altijd het geval, maar om een volledig egale en vaste ondergrond te realiseren is dit wel aan te raden. Het verwijderen van de oude tegels kun je zelf doen, of je kunt hier een specialist voor inhuren. Deze tweede optie is soms beter, omdat het lastig is om de tegels probleemloos en veilig zelf te verwijderen. Daarnaast is het een erg tijdrovende en arbeidsintensieve klus die je misschien liever uitbesteedt. Hier lees je over hoeveel dit gemiddeld kost.

De kosten

De meeste bedrijven vragen een prijs per uur voor het verwijderen van de tegels, omdat er een groot verschil is tussen de manier waarop de tegels zijn gelegd. Soms zijn ze vrij makkelijk te verwijderen, maar andere keren liggen ze erg vast en is er meer tijd nodig. Je kunt ervan uitgaan dat het verwijderen van de oude tegels in een gemiddelde woonkamervloer ongeveer 5 uur in beslag neemt. De onderstaande tabel geeft je de nodige financiële informatie, inclusief btw voor het verwijderen van vloertegels. Laat je muurtegels verwijderen, dan kun je rekenen op soortgelijke bedragen.

 

Werkzaamheden sloopbedrijf Prijs per uur
Verwijderen vloertegels €45 – €55
Verwijderen vloertegels inclusief inpakken in puinzakken €50 – €55
Verwijderen vloertegels inclusief inpakken in puinzakken en afvoeren €55 – €60
Prijs per uur tegels verwijderen uit een woonkamer (5 uur werk) €225 – €300

 

  • Doe het zelf: de goedkoopste optie die je hebt is de tegels zelf te verwijderen en hier bespaar je dus een paar honderd euro mee. Je kunt dit doen door een Kango te huren, de nodige bescherming aan te schaffen en zelf met een breekhamer aan de slag te gaan. Naast de kosten voor het gereedschap, de puinzakken, een eventuele container en het afvoeren van het puin betaal je dan dus verder niets.
  • Alleen de vloertegels verwijderen: laat je het zware werk liever aan de professionals over, dan kun je hen betalen om alleen de vloertegels te verwijderen. Je moet ze dan nog zelf inpakken en afvoeren. Voor een klus van 5 uur betaal je dan gemiddeld €225.
  • De werkzaamheden volledig uitbesteden: als laatste heb je de optie om de werkzaamheden volledig uit te besteden. De vloer zal professioneel en veilig worden verwijderd en het puin wordt ingepakt en afgevoerd. Hiervoor betaal je €275 – €300 als de klus 5 uur in beslag neemt.

 

De prijsopbouw

Het spreekt voor zich dat het grootste gedeelte van de prijs voor het verwijderen van tegels bestaat uit arbeidsloon. Er zijn geen onderdelen nodig om oude tegels te verwijderen en mankracht is eigenlijk het enige waar je voor betaalt. Besluit je het puin ook te laten afvoeren dan betaal je ook een gedeelte voor de afvoerkosten. In dit laatste geval wordt 80 procent van de totaalprijs ingenomen door de arbeidskosten, 15 procent voor het verzamelen en afvoeren van het puin en 5 procent voor de voorrijkosten. Door de klus zelf te doen kun je dus maar liefst 85 procent besparen van de totaalprijs. Hier gaan dan nog de kosten voor machines of gereedschap van af, maar een besparing van 80 procent is zeer realistisch.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door bepaalde keuzes slim te maken kun je invloed uitoefenen op de eindprijs voor het verwijderen van je tegels. Hier vind je drie voorbeelden.

  • Wel of niet verwijderen: soms is het mogelijk om nieuwe tegels of een nieuwe vloer over de oude tegels te plaatsen. Het is zeker de moeite waard om voor jou na te gaan of dit een mogelijkheid is. Overleg dit met je tegelzetter want dit scheelt je toch weer een paar honderd euro.
  • Uitbesteden of zelf doen: zoals al eerder aangegeven nemen de arbeidskosten verreweg het grootste gedeelte in van de totaalprijs. Je kunt deze besparen door ervoor te kiezen de klus zelf uit te voeren.
  • Zelf het puin afvoeren: je kunt ook een gedeelte zelf te doen door ervoor te kiezen het puin zelf te verzamelen en af te voeren. Wil je echter volledig worden ontzorgd dan laat je het sloopbedrijf alles afhandelen en heb je uiteindelijk een mooi schone en kale vloer.

 

Interessante bespaartips

Kies je ervoor een sloopbedrijf in te huren, dan zal je dus een investering moeten maken. Hier vind je enkele tips die je financieel kunnen helpen.

  • Een plaatselijk sloopbedrijf: voorrijkosten hoeven niet altijd te worden betaald. Kies een plaatselijk bedrijf om de werkzaamheden uit te voeren en deze worden dan vaak kwijtgescholden.
  • Doe het zelf: de beste manier om geld te besparen is door de klus zelf te doen. Durf je dit, zorg dan dat je voldoende beschermende kleding aanschaft en steek de handen uit de mouwen.

 

Vergelijk offertes

Een andere manier om geld te besparen zonder zelf de sloophamer op te pakken is door offertes te vergelijken van verschillende bedrijven uit jouw omgeving. Gebruik hiervoor onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en deze zal je kunnen helpen de beste deal te vinden voor jouw werkzaamheden.

 

 

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.