Prijs zwart tegelzetter

Het plaatsen van tegels is een secuur werkje. Worden deze niet perfect geplaatst, dan zal de muur er niet netjes uitzien. Ook als de muur niet loodrecht is, kunnen de tegels gaan zakken en uit hun plaats raken. De meeste mensen laten dit werk dan ook over aan een tegelzetter. Een goede tegelzetter zal ervoor zorgen dat de ondergrond in orde is, dat de tegels waterpas worden geplaatst en dat je dus een schitterende en evenredige tegelmuur krijgt als resultaat. Het inhuren van een vakman brengt de nodige financiële gevolgen met zich mee. Om geld te besparen kan het aantrekkelijk lijken om een zwartwerker in te huren voor de klus. Echter, zoals beneden zal blijken, zal je hier, naast een lagere eindprijs, weinig andere voordelen aan ondervinden.

De kosten

Zwartwerkers staan erom bekend aanzienlijk goedkoper te zijn dan zelfstandige ondernemers of vakmensen in loondienst. Ze zijn in staat deze prijs aan te bieden omdat ze de betaling contant ontvangen en hier dus geen belasting over betalen. Daarnaast is er geen sprake van een garantieregeling. Een zwartwerker voert zijn baan illegaal uit door geld te verdienen, maar de belastingdienst te ontduiken. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten die je betaalt voor een zwartwerker. Ook zie je de uurlonen van verschillende andere soorten tegelzetters ter vergelijking. Alle bedragen, behalve die voor de zwartwerker, zijn inclusief btw.

Soort tegelzetter Uurloon
Zwartwerker €10 – €20
Beginnende tegelzetter €25 – €35
Ervaren tegelzetter €35 – €45
Zeer ervaren tegelzetter €45 – €55

 

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is uiteraard het inhuren van een zwartwerker. Voor een bedrag tussen de €10 en €20 per uur heb je als je geluk hebt een kwalitatief goede en mooie tegelmuur. Heb je pech, dan zal de zwartwerker zijn werk niet goed hebben uitgevoerd. Je tegelmuur zal niet recht zijn, er zullen gebreken optreden of je bent om een andere reden ontevreden. Zwartwerkers geven geen garantie en worden ook niet erkend door je verzekering. Je zal dus de kosten om de schade te herstellen volledig zelf moeten dragen. Ook kan het zijn dat de zwartwerker een ongeluk krijgt terwijl hij bij jou aan het werk is. Aangezien hij illegaal werk uitvoert ben je dan medeplichtig. En heb je echt pech, dan krijg je van de belastingdienst een grote boete omdat je werk gegeven hebt aan een zwartwerker. Het inhuren van een zwartwerkende tegelzetter raden wij je dan ook ten zeerste af.
  • Een beginner: je kunt veel beter iets meer betalen en bijvoorbeeld een beginnende tegelzetter inhuren. Deze zal misschien wat minder ervaring hebben en bijvoorbeeld nog moeite hebben met het leggen van bijzondere patronen of andere lastige klussen. Simpele tegelzetklussen kan deze persoon echter prima aan. Daarnaast kun je gebruik maken van een garantieregeling als er naderhand toch problemen ontstaan. Een betrouwbare beginnende tegelzetter zal gemiddeld €25 – €35 per uur vragen.
  • Een ervaren vakman: de duurste optie die je hebt is het inhuren van een tegelzetter met tientallen jaren ervaring, certificeringen en specialisaties. Deze persoon is aantoonbaar een vakman en kan de meest ingewikkelde patronen en ruimtes probleemloos aan. Wil jij zekerheid dat je een schitterende tegelmuur krijgt, van een goede garantieregeling gebruik kunnen maken en voor jouw klus een vakman inhuren, dan betaal je hiervoor gemiddeld €45 – €55 per uur.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Als jij een klus voor een tegelzetter aan het plannen bent, dan zal je merken dat de eindprijs afhankelijk is van factoren zoals de ervaring van de tegelzetter, de afmetingen, het soort tegel en de moeilijkheidsgraad van de klus. Tegelijkertijd heb je ook een aantal keuzes te maken die de prijs kunnen beïnvloeden.

  • De materialen: er zijn budgettegels te krijgen en tegels waar je een fortuin voor neerlegt. Deze brede variatie komt voort uit een verschil in kwaliteit en in steensoort. Voor natuursteen betaal je aanzienlijk, maar dan haal je ook iets moois in huis. Zorg ervoor dat het soort tegel dat je kiest wel in je budget past.
  • De omvang van de klus: een tegelzetter wordt vaak betaald per uur of per vierkante meter. De prijs per eenheid zal hoger zijn als je een kleine klus aanbiedt. Hoe meer vierkante meter muur, hoe goedkoper de gemiddelde prijs.

 

Interessante bespaartips

Het is dus zeker geen goed idee om een zwartwerker in te huren om geld te besparen. Hier vind je enkele verstandige en legale bespaartips.

  • Kies een plaatselijke vakman: je bespaart gemiddeld 5 procent van de totaalprijs als je een tegelzetter uit jouw regio aanneemt. De voorrijkosten komen dan namelijk te vervallen.
  • Kwantumkorting: zoals boven aangegeven is een grote klus gemiddeld goedkoper. Misschien hebben je buren ook werk voor de tegelzetter en kunnen jullie samen een goedkopere prijs per eenheid onderhandelen.

 

Vergelijk offertes

Zoek je een betrouwbare tegelzetter voor een geschikte prijs? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool en ontvang een aantal offertes van tegelzetters uit jouw omgeving.

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.