Vloer leggen prijs per m2

Tegelzetters worden vaak gebruikt voor het plaatsen van tegelmuren in badkamers, toiletten en keukens. Echter, het is ook erg modern om tegels te gebruiken op je vloer, zoals in de woonkamer of in de keuken. Deze optie heeft vele voordelen. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en houden, kwalitatief goede tegels gaan vele jarenlang mee en tegels zijn ongevoelig voor vloeistoffen en krassen. Daarnaast zijn stenen vloeren ook gewoon erg mooi en goed te combineren met vloerverwarming, zodat ze niet kil aan zullen voelen aan je voeten. Tegels zijn echter niet goedkoop. Hier kun je uitvinden wat je precies uitgeeft per vierkante meter aan een nieuwe tegelvloer.

De kosten

De prijs die je per vierkante meter betaalt voor een nieuwe tegelvloer is voornamelijk afhankelijk van het soort tegel dat je kiest. Voor een keramische vloertegel betaal je aanzienlijk minder dan voor een exemplaar van natuursteen. Daar staat wel tegenover dat de kwaliteit van natuursteen veel beter is en dus de levensduur langer. Ook is natuursteen esthetisch vaak een betere keuze. In de onderstaande tabel krijg je een indicatie van de kosten per vierkante meter als je een tegelvloer wilt laten leggen. Alle gegeven prijzen zijn inclusief btw.

 

Kostenpost tegelzetter Gemiddelde prijs
Vloertegels keramisch – natuursteen €10 – €150 per m2
Andere materialen €5 – €20 per m2
Uurloon tegelzetter €25 – €55
Tegelzetter per vierkante meter €25 – €40
Gemiddelde prijs per vierkante meter vloer betegelen €40 – €210

 

  • De goedkoopste optie: is je beneden toilet aan een nieuwe vloer toe, dan ben je waarschijnlijk het minste geld kwijt. Dit is vaak een klein oppervlak en het betreft een simpele klus. Je kunt hier prima keramische tegels voor gebruiken, omdat de vloer niet al te intensief zal worden belopen en je deze makkelijk schoonhoudt. Huur hier een beginnende tegelzetter voor in en je betaalt minimaal €40 per vierkante meter.
  • Een betere tegelsoort: voor de keuken zijn goedkope keramische tegels niet altijd geschikt en hier wil je waarschijnlijk liever een wat duurdere tegelsoort voor kiezen. Ook kan het mooi zijn om deze tegels met een bepaald legmotief te laten plaatsen, vooral als je veel tijd in je keuken doorbrengt. Voor het plaatsen van een kwalitatief goede tegelsoort gelegd door een ervaren tegelzetter met een interessant legpatroon betaal je per vierkante meter gemiddeld €100 – €150.
  • Een natuurstenen vloer in de woonkamer: wil je van de vloer in je woonkamer een echte blikvanger maken, dan gebruik je hier grote natuurstenen tegels, bijvoorbeeld van graniet. Deze tegels passen prima in en minimale en moderne inrichting, gaan erg lang mee en zijn krasbestendig. Je kunt deze echter wel beter door een zeer ervaren vakman laten leggen, omdat je zo min mogelijk overschot wilt overhouden en geen dure tegels wilt beschadigen tijdens het leggen. Per vierkante meter betaal je dan maximaal €210.

 

De prijsopbouw

Door te kijken naar de componenten waaruit de totaalprijs is opgebouwd kun je veel leren. Voornamelijk kun je hiermee bepalen waar je het meeste geld kunt besparen. Aangezien de materialen zo’n 55 procent innemen van de totaalkosten zal je door goed marktonderzoek te doen de prijs aanzienlijk omlaag kunnen halen. Voor de tegelzetter zelf is 45 procent weggezet (5 procent voorrijkosten en 40 procent arbeidskosten). Door de klus zelf op te pakken bespaar je dus bijna de helft van de totaalkosten.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De grote variatie in prijs per vierkante meter betekent ook dat je zelf een aantal keuzes strategisch kunt maken om de prijs te beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten niet te besparen op de tegelzetter, maar wel op de materialen en vice versa. Beneden vind je de grootste bijdragers.

  • Zelf doen of uitbesteden: zoals boven aangetoond kun je 45 procent van de totaalprijs besparen door de klus zelf op te pakken. De meeste mensen kiezen er echter voor om een vakman in te huren. Toch kun je geld besparen door bijvoorbeeld mee te helpen, door de oude vloer zelf te verwijderen of door op te ruimen achteraf.
  • De materialen: de grootste variatie in prijs zie je in de materialen. Ook nemen deze meer dan de helft van de totaalkosten in beslag. Je kunt dus door te kijken naar de aanbiedingen van verschillende tegelproducenten en hier de acties van te blijven volgen vaak de beste prijs vinden voor de tegel van jouw keuze.

 

Interessante bespaartips

Gebruik de volgende tips en bespaar op de totale prijs per vierkante meter.

  • Een online marktplaats: houd je van natuursteen, maar kun je je dit simpelweg niet veroorloven, overweeg de tegels dan tweedehands aan te schaffen. Met een beetje geluk vind je deze zo voor een fractie van de prijs en als gevolg van bijvoorbeeld een overschot of een verhuizing.
  • Regionale mankracht: 5 procent lijkt niet veel, maar deze kun je wel vaak volledig besparen door een tegelzetter te kiezen uit jouw omgeving.

 

Vergelijk offertes

Voordat je met een tegelzetter in zee gaat doe je er goed aan al je opties te bekijken en te analyseren. Dit doe je gemakkelijk met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool.

 

 

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.