Wandtegels betegelen prijzen

Tegels zijn handig en noodzakelijk in ruimtes waar veel vocht vrijkomt. Om te voorkomen dat dit vocht de muren intrekt en hier schimmel gaat veroorzaken is een waterdichte laag nodig. In keukens is veel sprake van kookvocht en in badkamers wordt uiteraard erg veel water gebruikt. Ook hebben tegels hygiënische voordelen en dit is dan ook de reden dat je deze ook in toiletten veel ziet. Eens in de zoveel tijd zal je nieuwe wandtegels moeten laten plaatsen, omdat je de oude niet mooi meer vindt of omdat ze gebreken gaan vertonen en hun waterdichtheid verliezen. De meeste mensen kiezen ervoor kun muren te laten betegelen door een tegelzetter en wat dit gemiddeld kost, lees je hier.

De kosten

Natuurlijk is het onmogelijk om een exacte prijs te geven per vierkante meter. Er zijn te veel variabelen in het spel, zoals de materialen, de afmetingen en het uurloon van de tegelzetter. Zoals de onderstaande kostentabel zal uitwijzen, lopen sommige prijzen nogal uiteen en heb je dus tot op zekere hoogte de mogelijkheid de uiteindelijke prijs zelf te beïnvloeden. De informatie in de onderstaande tabel kun je gebruiken als indicatie voor hoeveel jouw nieuwe tegelmuur zou kunnen kosten. Alle gegeven bedragen zijn inclusief btw.

 

Kostenpost tegelzetter Gemiddelde prijs
Muurtegels keramisch – natuursteen €10 – €75 per m2
Andere materialen €5 – €20 per m2
Uurloon tegelzetter €25 – €55
Tegelzetter per vierkante meter €25 – €40
Gemiddelde prijs per vierkante meter muur betegelen €40 – €135

 

  • De goedkoopste optie: heb jij een simpel muurtje die je wilt laten betegelen met keramische tegels door een beginnend tegelzetter, dan kost dit gemiddeld niet meer dan €40 per vierkante meter. Deze prijs zal omhooggaan als de muur eerst moet worden bewerkt, als je een duurdere tegelsoort kiest of als je een tegelzetter aanneemt met ervaring. Is het oppervlak 25 vierkante meter groot, dan betaal je in deze situatie gemiddeld €1000 – €1500.
  • Een tegelzetter met ervaring: het is niet meer dan vanzelfsprekend dat een tegelzetter met meer dan 10 jaar werkervaring zijn prijzen omhoog doet. Waarschijnlijk kan deze man sneller werken, maar ook ingewikkeldere legpatronen toepassen en minder restafval creëren. Kies je voor een goedkope natuurstenen tegel en laat je deze plaatsen door een ervaren tegelzetter, dan kun je voor een muuroppervlak van 25 vierkante meter rekenen op een totaalprijs van tussen de €1750 – €2250.
  • De hoogste prijs: redenen waarom de prijs per vierkante meter omhoog kan schieten hebben te maken met de arbeidsintensiviteit van de klus, de moeilijkheidsgraad, de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de tegelzetter. Is jouw muur niet recht, wil je een ingewikkeld motief in de kwalitatief hoge tegels laten aanleggen en gebruik je een doorgewinterde vakman, dan betaal je voor een oppervlak van 25 vierkante meter makkelijk €3000 – €3500.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor het betegelen van jouw muren bestaat meestal uit drie componenten, namelijk het arbeidsloon van de tegelzetter, de kosten voor de materialen en eventuele voorrijkosten. Laat je de oude tegels ook door de tegelzetter verwijderen, dan komen hier extra sloopkosten en afvoerkosten bij. Ervan uitgaande dat jouw muur al gereed is voor de betegeling, bestaan de kosten voor de tegelzetter voor 40 procent uit arbeidskosten, voor 55 procent uit materialen en voor 5 procent uit voorrijkosten.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bovengenoemde prijzen staan echter niet vast en je hebt zelf de mogelijkheid deze te beïnvloeden door het maken van een aantal keuzes.

  • Het materiaal: het grootste gedeelte van de totaalprijs bestaat uit materialen. Dat betekent dat je hier het beste geld kunt besparen en dit doe je door goed marktonderzoek te doen en te zoeken naar aanbiedingen en koopjes.
  • Zelf doen of laten doen: je kunt er ook voor kiezen meer uit te geven aan materialen en te besparen op de arbeidskosten. Door de klus zelf uit te voeren kun je 45 procent van de totaalkosten besparen. Wil of kan je dit niet, dan kun je altijd meehelpen en gedeeltelijk klusjes van de tegelzetter overnemen.
  • Een beginner of een ervaren vakman: als laatste heb je de keuze een beginnende tegelzetter aan te wijzen voor je klus of een ervaren vakman. Onderschat de beginners niet, deze hebben misschien minder ervaring, maar wel vaak een frisse kijk op het vak. Ook zijn ze op de hoogte van alle laatste ontwikkelen en nieuwe technieken.

 

Interessante bespaartips

Verder kun je de volgende tips gebruiken om de kosten in bedwang te houden.

  • Regionale mankracht: zoek altijd een tegelzetter die in jouw omgeving is gevestigd. Zo kun je namelijk vaak de voorrijkosten volledig vermijden.
  • Overweeg tweedehands: je hebt een beetje geluk nodig, maar soms worden er tweedehands schitterende tegels aangeboden voor een fractie van de prijs. Zoek naar mensen die verhuisd zijn of die een overschot hebben voor de beste kwaliteit.

 

Vergelijk offertes

Je kunt nog meer geld besparen op je tegelzetters klus door gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en vrijblijvend en levert je snel offertes aan van betrouwbare tegelzetters uit jouw omgeving.

 

 

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.