Badkamer betegelen prijs

De meest toegepaste methode om een badkamer goed waterdicht te maken is door tegels te gebruiken. Deze worden door een tegelzetter geplaatst tegen de muren en op de vloeren. Deze tegels zorgen ervoor dat het vocht dat vrijkomt terwijl jij een bad of douche neemt niet de muren in kan dringen. Een badkamer is eens in de zoveel tijd aan een renovatie toe en het vervangen van de tegels maakt hier deel van uit. Uiteraard betaal je hier een bepaald bedrag voor. Hier vind je alle informatie over de bedragen waarvoor jij kunt gaan budgetteren als je je badkamer opnieuw laat betegelen.

De kosten

De prijs die jij zal betalen voor je nieuwe tegels kan variëren. Je hebt de keuze uit duurdere en goedkopere materialen, je hebt te maken met het loon van de tegelzetter en natuurlijk zijn de afmetingen ook van belang. Uit de volgende tabel zal dan ook blijken dat je de kosten voor jouw nieuwe betegeling zo hoog en zo laag kunt maken als je zelf wilt. Alle bedragen gegeven zijn inclusief btw.

 

Kostenpost tegelzetter Gemiddelde prijs
Muurtegels badkamer €10 – €75 per m2
Vloertegels badkamer €15 – €150 per m2
Andere materialen €5 – €20 per m2
Uurloon tegelzetter €25 – €55
Tegelzetter per vierkante meter €25 – €40
Gemiddelde prijs per vierkante meter badkamer betegelen €40 – €210

 

  • Keramische tegels: zoals boven duidelijk wordt gemaakt is de variatie in prijs het grootste bij de tegels zelf. Je kunt goedkope keramische tegels al vinden voor €10 per vierkante meter, maar als je natuurstenen vloertegels wilt kan dit oplopen tot €150 per vierkante meter. De goedkoopste optie die je hebt is het kiezen voor keramische tegels en betrekt jouw badkamer 20 vierkante meter dan kost dit je gemiddeld €800 – €1000
  • Een ervaren tegelzetter: ook het arbeidsloon van tegelzetters kan aanzienlijk uiteenlopen en dit wordt grotendeels bepaald door ervaring. Heeft jouw badkamer een lastige vorm of wil je je tegels met een bepaald ingewikkeld motief laten leggen, dan kan het zijn dat je hier liever geen beginner voor aanneemt. Laat je 20 vierkante meter tegels leggen door een ervaren tegelzetter en gebruik je hier niet de goedkoopste materialen voor, dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €1600 – €2000.
  • De hoofdprijs: als jij een luxe badkamer aan wilt leggen met de duurste materialen, dan betaal je uiteraard de hoofdprijs. Ook wil je hier waarschijnlijk een tegelzetter voor gebruiken met tientallen jaren vakkennis en de nodige certificeringen. Kies je de duurste opties voor je badkamer van 20 vierkante meter, dan betaal je gemiddeld €3500 – €4200.

 

De prijsopbouw

Door naar de prijsopbouw te kijken kun je leren op welk gebied je het beste kunt bezuinigen om de grootste besparing te maken. De totaalprijs die je betaalt voor jouw badkamer, uitgaande van een gemiddelde prijs van €80 per vierkante meter, bestaat voor 40 procent uit arbeidskosten, voor 55 procent uit materialen en de laatste 5 procent is voor de eventuele voorrijkosten. Door de klus zelf uit te voeren kun je dus 45 procent besparen. Door de materialen slim te kiezen en te zoeken naar koopjes kun je de prijs ook flink naar beneden halen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het kan dus geen kwaad om eens kritisch naar de planning van jouw klus te kijken en te analyseren of jij de prijs nog kunt beïnvloeden door bepaalde keuzes anders te maken. De grootste bijdragers worden hier besproken.

  • De materialen: de materialen nemen een groot gedeelte in van de totaalprijs. Ga nogmaals op zoek naar de beste prijzen en kijk of er ondertussen geen acties zijn opgezet en jouw tegels in prijs zijn gedaald.
  • Zelf doen of uitbesteden: door de klus zelf uit te voeren kun je dus 45 procent besparen op de eindprijs. Echter, tegelzetten is niet iets dat iedereen zomaar wil doen of kan doen. Je kunt wel geld besparen door bijvoorbeeld zelf de oude tegels te verwijderen en af te voeren of door mee te helpen tijdens de werkzaamheden.
  • Extra opties: daarnaast zal een tegelzetter je vaak extra opties aanbieden zoals het toevoegen van vloerverwarming, of het aanbrengen van een extra randje. Vraag jezelf af of je ook echt interesse hebt in deze opties of dat je ze per abuis hebt goedgekeurd.

 

Interessante bespaartips

Behalve het analyseren van je keuzes, kun je ook op andere manieren geld besparen op je tegelzetter.

  • Tweedehands: vergeet vooral de tweedehands markt niet. Misschien vind je hier niets, maar soms worden er schitterende tegels aangeboden voor een fractie van de prijs, in verband met een verhuizing bijvoorbeeld.
  • Een plaatselijke tegelzetter: door een tegelzetter aan te nemen die in jouw omgeving is gevestigd, kun je je de 5 procent aan voorrijkosten besparen.

 

Vergelijk offertes

De laatste en vaak beste manier om geld te besparen is door het vergelijken van offertes en hier kunnen wij je bij helpen. Vul de gegevens van je klus in in onze vergelijkingstool en je zal snel een aantal offertes ontvangen van tegelzetters uit jouw regio.

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.