Informatie en tips over tegelzetters
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een woning waarin het elke dag behaaglijk thuiskomen is. Zo’n thuis waar je je schoenen uittrekt en met je sokken aan door je huiskamer loopt. In de zomer is het heerlijk koel aan je voeten, in de winter is het behaaglijk warm. Het klinkt voor veel woningbezitters als een utopie. Toch hoeft het daar niet bij te blijven. Het wooncomfort van jouw koophuis wordt namelijk door een heel belangrijk deel bepaald door de vloer in je huis. De vloer in je woning is dan ook een onderdeel wat speciaal aandacht verdient. We zullen kijken naar de vloertegels die jij kan kopen en naar de kosten die eraan verbonden zijn.

*Tip:

→ Wat kost een tegelzetter voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kosten de diverse soorten vloertegels

Als je naar de tegelhandel gaat kom je er al snel achter dat er enorm veel soorten vloertegels zijn. Die vloertegels hebben allemaal hun eigen manier van verwerken in jouw huis. Daarnaast hebben ze ook allemaal een eigen kostenplaatje. Dat kostenplaatje is een heel verwarrend iets. Je wil natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor vloertegels. Daardoor zal je al snel geneigd zijn om te kijken naar vloertegels in een goedkopere range.
Feit is dat de levensduur van vloertegels uit een goedkopere range vaak helemaal niet zo lang is als die van duurdere vloertegels. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat in dit geval dan ook zeker op. Goedkope vloertegels zullen uiteindelijk kwetsbaarder blijken te zijn waardoor ze sneller beschadigen en lelijk worden. Het is dan ook goed om de diverse voor- en nadelen van vloertegels met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.Omdat de prijs van vloertegels er uiteraard wel toe doet hebben we de prijzen van een aantal soorten vloertegels opgezocht. We kwamen tot de volgende bevindingen:

Keramische vloertegels Prijs per vierkante meter In welke kleuren zijn ze verkrijgbaar
Grestegels Tussen 10 en 65 euro In alle kleuren
Terracotta tegels Tussen 12,50 en 40 euro In alle mogelijke bruintinten
Cementtegels Tussen 60 en 85 euro In allerlei patronen

 

Natuursteen vloertegels Prijs per vierkante meter In welke kleuren zijn ze verkrijgbaar
Leisteen Tussen 25 en 165 euro Zwart, grijs, groen en roodtinten. Het oppervlak is voornamelijk effen
Hardsteen Tussen 30 en 165 euro Zandtinten, zwart/grijs/wit combinatie, blauwd, grijze, rode en groene tinten
Kalksteen Tussen 35 en 140 euro Zandtinten, zwart/grijs/wit combinatie, blauwd, grijze, rode en groene tinten
Kwartsiet Tussen 40 en 155 euro Zwarte, grijze, groene en rode tinten
Graniet Tussen 50 en 110 euro Zwart, grijs, groen en rood. Graniet kenmerkt zich door een gespikkeld uiterlijk
Marmer Tussen 50 en 135 euro Zandkleuren, zwart/grijs/wit combinatie, maar ook blauwe, grijze, groene en rode tinten

 

 

  • Als je de vloertegels in een natte ruimte wil gebruiken. Wil je deze vloertegels in een natte ruimte gaan gebruiken, houd er dan altijd rekening mee dat je ze zal moeten impregneren. Hiermee verhoog je de levensduur van de tegels. Bovendien zorg je ervoor dat de tegels beter bestand zijn tegen vuil en kalk. Je zal minder agressieve schoonmaakmiddelen nodig hebben.
  • Als je de vloertegels in een droge ruimte wil gebruiken. Vloertegels in een droge ruimte zou je kunnen impregneren maar dit is niet noodzakelijk. Gebruik je een natuursteen met een poreus uiterlijk dan zou het helpen om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen in de tegels.

Hoe is de prijs van de diverse soorten vloertegels opgebouwd

De prijs die jij voor een bepaald soort vloertegels kwijt bent wordt vooral bepaald door de keuzes die jij maakt wanneer je vloertegels gaat kopen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor modieus of tijdloos. Vloertegels met een modieus uiterlijk zullen op het moment van het zetten heel modern overkomen. Als je echter kiest voor een heel uitgesproken kleur zit je voor lange tijd aan die specifieke kleur vast. Ook wanneer die kleur niet meer in de mode is. Kies je voor tijdloos, dan weet je zeker dat je lang plezier van jouw tegelvloer zal hebben. Je kan keramische tegels ook in een tijdloze kleur kiezen. Hierbij heb je de keuze uit natuurlijk kleuren maar bijvoorbeeld ook uit een houtachtige print. Je krijgt op die manier een heel natuurlijke vloer die lang mee gaat.
  • Keuze 2: Kies je voor natuursteen. Vloertegels van natuursteen zijn een heel uniek product. Je weet zeker bij aankoop dat er geen twee tegels hetzelfde zullen zijn. Bovendien zie je de diverse aardlagen en soms ook fossielen terug in de natuursteen tegels. Een vloer van natuursteen is dan ook een vloer voor het leven. Hij is niet modegevoelig. Zo’n vloer moet je kopen met dat idee in je achterhoofd.
  • Keuze 3: Kies je voor vloerverwarming. Een vloer met vloertegels kan behoorlijk koud aanvoelen in de wintermaanden. Daarom is het een verstandig idee om vloerverwarming te laten aanleggen voordat je de vloertegels laat leggen. Als je bedenkt dat je oude vloer er toch uit moet is dat nog niet eens zo’n slechte keuze. Een investering in vloerverwarming betekent ook dat je later lagere stookkosten zult moeten maken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier als je wil besparen op de aanschaf van vloertegels. Met één klik op onderstaande button vraag jij online diverse vrijblijvende offertes op. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen als je prijzen vergelijkt.