Informatie en tips over tegelzetters
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een koophuis is een rijk bezit. De waarde van een koophuis wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de inrichting. Woningbezitters doen er dan ook alles aan om hun huis er zo mooi mogelijk bij te laten staan. Een belangrijk aspect van je eigen woning is de vloer die erin zit. De tijd dat je alleen kon kiezen voor vloerbedekking of laminaat ligt zo’n beetje achter ons. Tegenwoordig kan je kiezen voor allerlei vloeren in diverse uitvoeringen. Er wordt steeds vaker gekozen voor natuurlijke materialen op de vloer. Een echte houten vloer is heel modieus maar ook een vloer met vloertegels is een heel gewilde zaak.

*Tip:

→ Wat kost een tegelzetter voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kosten vloertegels

Bij vloertegels denk je vaak aan de ouderwetse vloer met plavuizen. Ze waren donker en lastig te onderhouden. Bovendien zijn veel vloeren met plavuizen inmiddels verouderd. Omdat een vloer met vloertegels heel lang kan meegaan zullen mensen hem niet snel vervangen. Modegevoelige vloertegels zullen dan ook eerder mensen afstoten dan aantrekken als ze een langere periode in je huis zitten. Vloertegels die van een natuurlijk materiaal zijn gemaakt of vloertegels in een tijdloos design blijven vaak veel langer mooi. Je zult er in eerste instantie wel wat meer voor kwijt zijn, maar je doet er veel langer mee. Het is maar net wat jij zelf belangrijk vindt.

Als je de tegelhandel binnen stapt, op zoek naar vloertegels, kom je voor een verrassing te staan. Er zijn enorm veel soorten en types vloertegels. Die hebben allemaal hun eigen prijskaartje. We hebben de twee grootste groepen vloertegels bekeken en kwamen tot het volgende globale prijsoverzicht:

Welk type vloertegels/welke dienst Wat is de prijs per vierkante meter bij benadering per vierkante meter
Keramische vloertegels Tussen 8 en 81 euro
Natuurstenen vloertegels Tussen 25 en 150 euro
Kosten tegelzetter Tussen 25 en 45 euro
Lijm- en voegmiddel Tussen 8 en 20 euro

 

  • Als je het goedkoopste uit wil zijn. Wil jij een mooie tegelvloer maar hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dat kan. Je kiest in dat geval het beste voor keramische vloertegels in een tijdloos design. Deze tegels zijn niet onderhevig aan modetrends. Bovendien is het zetten ervan een klus die redelijk gemakkelijk gaat voor de tegelzetter.
  • Als je een leven lang plezier wil hebben van je vloer. Wil je een mooie tegelvloer in je huis waar je voor de rest voor je leven niks meer aan hoeft te veranderen? In dat geval kies je voor een vloer met natuurstenen vloertegels. Je weet dan zeker dat je ook echt een waardevermeerdering laat aanbrengen in je huis. Natuursteen is echter voor de tegelzetter een bewerkelijke klus. Je zal dan ook voor zowel de tegels als voor de tegelzetter in een duurder tarief belanden.

Hoe is het prijskaartje van vloertegels opgebouwd

Het prijskaartje van vloertegels is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welke tegels kies je. Keramische tegels is een tegelsoort die een enorme variëteit aan jou biedt. Je kan de tegels kopen in een variant die in een modieuze kleur is afgewerkt. Deze tegels geven je huis een frisse moderne uitstraling. Tegels in een modieuze kleur worden in grote hoeveelheden geproduceerd. Ze zijn dan ook redelijk betaalbaar. Wil je een keramische vloertegel met een natuurlijk uitstraling; dan kan je ook een vloertegel kiezen met een houtprint of houtstructuur. Deze tegels zijn er in maten die overeen komen met stroken parket. Ze leggen dan ook heel gemakkelijk. Daarnaast geven ze een natuurlijk uiterlijk aan je huis.
  • Keuze 2: Kies je voor natuursteen vloertegels. Vloertegels van natuursteen zijn een aanwinst voor je huis. Ze hebben een wat hoger kostenplaatje en je zal ze soms extra moeten laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat vuil en stof niet in het steen zelf zal gaan zitten. Jouw vloer gaat hierdoor levenslang mee. Voor het impregneren ben je echter wel een extra bedrag per vierkante meter kwijt. Impregneren is dan ook geen verplichting maar wel een aanrader.
  • Keuze 3: Wil je vloerverwarming? Een tegelvloer is prachtig maar voelt al snel koud aan. Als je hele vloer eruit moet kan je dus kiezen voor vloerverwarming. Hiermee weet jij zeker dat je altijd behaaglijk warme voeten hebt in je huis. Bovendien heb je geen andere verwarming meer nodig in de kamer waar een vloerverwarming ligt.

Praktische bespaartips

  • Koop een partij vloertegels. Ze zijn een gat in de markt en vaak zijn de tegels ook nog eens online te bestellen; partijen. Je koopt in dat geval een restpartij vloertegels voor een aantrekkelijke prijs. Jouw woning is net zo mooi voor minder geld.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op je vloertegels is door het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je besparing kan al snel oplopen.