Informatie en tips over tegelzetters
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen woning, daar wil je het liefste elke dag behaaglijk in rondlopen en behaaglijk in thuis komen. Voor veel mensen hangt het wooncomfort af van de manier waarop hun woning is verwarmd. De woonkamer en je badkamer zijn de plekken waar je het meeste in zal rondlopen. Het is dan ook goed om in die ruimtes van je huis behaaglijk warme voeten te hebben. In dit geval is het een goed idee om eens te kijken naar de manier waarop jij je huis verwarmt. Een woning die voorzien is van vloerverwarming is een huis waarin de warmte van onderen komt. De warmte kan niet zoals bij een radiator ontsnappen door kieren in je huis voordat jij het warm hebt.

*Tip:

→ Wat kost een tegelzetter voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoe hoog zijn de kosten van vloerverwarming bij tegels

Een vloerverwarming kan je het beste laten aanleggen als je met een verbouwing van je huis bezig bent. Al het meubilair is op dat moment al weg uit je huis. Je hebt de hele ruimte voor jezelf om eens goed naar je verwarming te kijken. Vloerverwarming is een heel aantrekkelijke optie. Het is een vorm van verwarming die je niet van buitenaf ziet, maar die je wel degelijk voelt. De warmte kan niet ontsnappen waardoor het een heel efficiënte manier is om je huis te verwarmen.

Vloerverwarming kan je kiezen in een aantal soorten. Je kan ervoor kiezen om de vloerverwarming in je huis als hoofdverwarming te gebruiken. Je kan vloerverwarming echter ook kiezen om als deelverwarming te fungeren. In dat geval zal je een andere installatie moeten aanleggen die goedkoper is. Je bent dan echter nog wel afhankelijk van andere vormen van verwarming in je huis om het binnenshuis lekker warm te krijgen. We hebben de twee soorten vloerverwarming voor je vergeleken om te kijken hoeveel je kwijt bent per soort. Ook keken we naar de twee manieren om vloerverwarming aan te leggen in je huis.

Hoofdverwarming of bijverwarming Hoeveel vierkante meter kan je aanleggen Hoeveel kost het als je laat in frezen Hoeveel kost het als je gebruik maakt van krimpnetten
Hoofdverwarming Tussen 10 een 100 vierkante meter Tussen 850 en 2200 euro Tussen 850 en 2650 euro
Bijverwarming Tussen 15 en 145 vierkante meter Tussen 850 en 2200 euro Tussen 850 en 2650 euro

 

  • Als je al radiatoren had of deze wil laten aanleggen naast je vloerverwarming. Wil je radiatoren laten (bij)plaatsen in je kamers nadat je vloerverwarming hebt laten aanleggen? In die gevallen kan je kiezen voor bijverwarming. Je hoeft in dat geval veel minder te stoken bij je vloerverwarming. Bovendien kan een vloerverwarming als bijverwarming ook in grotere kamers worden aangelegd. Bij een kamer tot 100 vierkante meter kan je net zo goed kiezen voor een vloerverwarming als hoofdverwarming.
  • Als je de vloerverwarming als enige verwarming kiest. Wil jij geen zichtbare radiatoren in je woning in de kamers met vloerverwarming? Dan kies je voor hoofdverwarming. De aanlegkosten zijn hetzelfde. Hoofdverwarming voor vloerverwarming is mogelijk bij een woonoppervlak tot 100 vierkante meter.

Hoe is de prijs van vloerverwarming samen gesteld

De prijs van vloerverwarming is samen gesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt als je vloerverwarming aanschaft. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is het oppervlak waarin jij vloerverwarming wil laten aanbrengen. De prijs van vloerverwarming is voor het belangrijkste deel afhankelijk van het oppervlak waarin jij de vloerverwarming wil laten aanbrengen. Een klein woonoppervlak is minder bewerkelijk om vloerverwarming in te (laten) aanleggen dan een groot woonoppervlak.
  • Keuze 2: Welke methode gebruik jij om vloerverwarming te laten aanleggen. Als je een vloerverwarming laat aanleggen kan je kiezen voor krimpnetten of voor in frezen. Als je in een bestaande woning woont met een dekvloer erin zal je als enige optie hebben dat je de vloer laat in frezen. Deze methode wordt het meeste toegepast en heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat de vloerverwarming recht onder je vloertegels komt te liggen. Hierdoor heb je het snelste een warm effect in je huis. Daarbij wordt je vloer niet extra verhoogd door de aanleg van de vloerverwarming.
  • Keuze 3: Gaat het om een nieuwbouwwoning. Als je vloerverwarming in een nieuwbouwwoning laat leggen waar nog geen dekvloer in zit, is een systeem van krimpmatten ideaal. Het voordeel is dat je heel gemakkelijk isolatie kan aanleggen onder de vloerverwarming. Het nadeel is dat er toch een dekvloer op moet waardoor het langer duurt voordat je vloer behaaglijk warm wordt.

Praktische besparingstips

  • Bespaar niet op de aanleg. Je zou natuurlijk zelf een vloerverwarming kunnen aanleggen als je daar handig mee bent. Bedenk je echter wel dat je naderhand niet meer bij de vloerverwarming kan komen als er iets mis is zonder dat je de hele tegelvloer moet loshalen. Goedkoop zou dan duurkoop kunnen worden.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op je vloerverwarming is door het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button bespaar je vrijblijvend tot wel 40 procent op je aanleg van vloerverwarming.