Informatie en tips over tegelzetters
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een mooi huis is voor woningbezitters een kostbaar bezit. Je wil tenslotte mooi en luxueus kunnen wonen in jouw huis. De waarde wordt bepaald aan de hand van een aantal ruimtes in je huis. De keuken maar ook je sanitaire ruimtes zijn de plekken die altijd het meest opvallen als je een woning gaat bezichtigen. Het is dan ook goed om die ruimtes goed te onderhouden. Als je een sanitaire ruimte of je keuken gaat inrichten kijk je allereerst naar de basis. De vloer en de muren. Deze moeten gemakkelijk schoon te houden zijn. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om deze zaken met mooie tegels te laten afwerken. De vloer en muren bepalen immers het hele uiterlijk van je huis.

*Tip:

→ Wat kost een tegelzetter voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel bedragen de kosten van een tegelzettersbedrijf

Tegels zetten in je huis is een klus die kinderlijk eenvoudig lijkt. Op websites van bouwmarkten tref je dan ook legio handleidingen om zelf tegels te zetten in je badkamer. Dit geeft jou dan ook de indruk dat het zelf zetten van tegels een klus is die iedere klusser, hoe onervaren dan ook, kan uitvoeren. In de praktijk blijkt dit echter behoorlijk tegen te vallen. Het is dan ook een heel verstandige keuze om een tegelzettersbedrijf in te huren wanneer je tegels wil gaan zetten in je huis. Als je gaat vergelijken op internet kom je al snel tot een conclusie; het zetten van tegels is een klus die iedere klussenman en tegelzetter voor je wil doen. De tarieven lopen echter behoorlijk uiteen. Het lijkt er wel op dat de ene tegelzetter minimaal een tientje per vierkante meter duurder is dan een andere tegelzetter. De keuze lijkt dan ook snel gemaakt. Helaas is het hier zo dat schijn bedriegt. Dit komt door de structuren die tegelzettersbedrijven hanteren om hun diensten te leveren. Er is altijd sprake van een prijs die bestaat uit een aantal onderdelen. Jij wil graag weten hoeveel je kwijt bent aan de diensten van een tegelzettersbedrijf. Daarom hebben we die kosten voor je op een rijtje gezet. We keken naar de diverse aspecten en naar de bijbehorende prijzen.

Om welk product/dienst gaat het Per welke eenheid wordt het product/dienst geleverd Wat is de minimum prijs die consumenten betalen Wat is de gemiddelde prijs Wat is de maximum prijs die consumenten betalen Wat is de prijs voor een badkamer met een tegeloppervlak van 20 vierkante meter
Legloon Per vierkante meter 24 euro Tussen 29-34 euro 39 euro 550-650 euro
Tegels Per vierkante meter 14 euro Tussen 29 en 59 euro 149 euro 550-1150 euro
Materiaal Per vierkante meter 7 euro Tussen 9 en 14 euro 19 euro 150-250 euro
Totaal Per vierkante meter 45 euro Tussen 67 en 107 euro 207 euro 1250-2050 euro

 

  • Als je een patroon wil laten leggen. Kies je voor tegels die in een patroon moeten worden gelegd? Dan moet je er rekening mee houden dat het leg-loon van de tegelzetter aanmerkelijk hoger zal zijn dan als je kiest voor recht toe recht aan tegels. Het leggen van een patroon kost nu eenmaal veel meer tijd voor de tegelzetter.
  • Als je kiest voor recht toe recht aan tegels. Kies jij voor tegels die de tegelzetter recht toe recht aan kan aanleggen, dan zal hij hier veel sneller mee klaar zijn. Jouw kosten komen meer uit naar de ondergrens van de genoemde tarieven.

Hoe is de prijs van een tegelzetter opgebouwd

Het prijskaartje van de tegelzetter wordt vooral bepaal door keuzes die jij maakt als je deze inhuurt. We hebben de keuzes voor jou op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk materiaal heeft de tegel die jij wil laten zetten. Heb je gekozen voor keramische tegels; dan zullen deze gemakkelijk te verwerken zijn door de tegelzetter. Daarbij heeft de tegelzetter minder werk aan het bevestigen van de tegels doordat ze redelijk glad van structuur zijn. Koos je voor natuursteen, dan zal de tegelzetter veel meer werk hebben aan het zetten van de tegels. Ook het op maat zagen van de tegels is veel bewerkelijker bij natuursteen.
  • Keuze 2: Zit er een legmotief in de tegels. Als de tegels van jouw keuze in één of zelfs in meerdere legmotieven moeten worden gezet zal de tegelzetter hier veel meer werk aan hebben. Dit werk zal hij doorberekenen aan jou in zijn tarief per vierkante meter.
  • Keuze 3: De afmeting van de tegel. Grote tegels zijn erg modieus. Houd er rekening mee dat een grote tegel het leg-loon van de tegelzetter verhoogt.

Praktische besparingstips:

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van de tegelzetter door offertes op te vragen. Dit doe je heel éénvoudig met een muisklik op onderstaande button. Je vraagt vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.