Kosten wand tegels

Je eigen koopwoning is natuurlijk niet compleet zonder een mooie badkamer en dito toilet. Deze sanitaire ruimtes worden ingericht met mooi sanitair. Daarnaast is er echter nog een belangrijk punt waar je naar moet kijken; de wandtegels. Een badkamer in een huis wat je koopt heeft doorgaans een verouderde tegelwand. Dat is jammer want een verouderde tegelwand doet je mooie sanitair geen eer aan. Daarom is het heel belangrijk om eens naar de wandtegels in je huis te kijken. Zijn ze nog wel zo mooi als jij dat graag zou willen? Als het antwoord ‘nee’ is, kan het geen kwaad om eens te kijken naar andere wand tegels.

*Tip:

→ Wat kost een tegelzetter voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kosten wand tegels

Als je naar de tegelhandel toe gaat om nieuwe wandtegels aan te schaffen kom je tot een verrassende conclusie. Die vierkante 10 bij 10 centimeter tegeltjes op de

badkamerwand zijn nauwelijks nog te koop. Ze hebben plaats gemaakt voor een heel scala aan wand tegels. De ene soort is echter veel duurder dan de andere soort. Als je vraagt aan de eigenaar van de tegel handel hoe dit nou komt krijg je een heel verhaal te horen. Het is echter een beter idee om je van tevoren te informeren over wand tegels en het kostenplaatje hiervan.
Wand tegels zijn er in diverse uitvoeringen. Je hebt traditionele geglazuurde tegels, vergelijkbaar met de vierkante tegels die je nu had maar dan in modieuzere uitvoeringen en maatvoeringen. Dit is de goedkoopste soort wand tegels. Daarnaast heb je keramische tegels. Dit zijn tegels die onder een heel hoge temperatuur worden gebakken en daarna nog worden voorzien van een beschermlaag. Deze keramische tegels zijn aanmerkelijk sterker en duurzamer, maar daardoor ook een stuk kostbaarder in de aanschaf. De laatste variant die je kan kopen is natuursteen. Natuursteen is een wand tegel variant die je in principe niet meer hoeft te vervangen als deze eenmaal op je badkamerwand zit. Natuursteen is namelijk een tijdloos materiaal. Daarnaast heeft het een levensduur die waarschijnlijk die van jouw woning zal overtreffen. Natuursteen kan tegen een stootje. Sterker nog; bij intensief gebruik wordt natuursteen alleen nog maar mooier door de jaren heen. Jij wil natuurlijk heel graag weten hoe die drie soorten wand tegels zich in prijs verhouden. We hebben dat  voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen:

Welke soort tegels wil je kopen Wat is de gemiddelde prijs per vierkante meter
Standaard geglazuurde tegels Tussen 8 en 20 euro per vierkante meter
Keramische tegels Tussen 8 en 39 euro per vierkante meter
Natuursteen tegels  Tussen 24 en 69 euro per vierkante meter
  • Als je modieuze tegels wil. Keramische tegels en standaard geglazuurde tegels koop je in een maatvoering en kleur die past bij het huidige modebeeld. Modetrends hebben echter de neiging om te veranderen waardoor je over een jaar of 10 weer met een verouderde tegelwand zit.
  • Als je tijdloze tegels wil. Je zou kunnen kiezen om éénmalig wat meer uit te geven en natuursteen tegels te kopen. Deze zijn niet alleen tijdloos; ze gaan ook nog eens vele malen langer mee.

Hoe is het kostenplaatje van wand tegels opgebouwd

Hoeveel jij kwijt zal zijn aan jouw tegelwand met wand tegels is iets wat je zelf voor het grootste gedeelte in de hand hebt. Dit is namelijk afhankelijk van keuzes die jij maakt als je wandtegels gaat kopen bij de tegelhandel. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk type tegel wil je kopen. Tegels van natuursteen zijn het mooiste en daarbij ook het duurzaamste. Een groot nadeel van natuursteen tegels is echter de prijs. Niet alleen zijn de tegels kostbaarder in de aanschaf. Ook het zetten ervan is een klus die bewerkelijker is omdat de tegels doorgaans wat onregelmatiger van structuur zijn. Ze gaan echter een leven lang mee, wat er voor zorgt dat jouw woning een stuk hoger in waarde wordt met een tegelwand van natuur steen.
  • Keuze 2: Hoe groot is de wand die je wil laten betegelen. Een wand die je wil laten betegelen in je wc zal de tegelzetter aanmerkelijk minder werk opleveren dan een wand in de badkamer. Een recht toe recht aan stuk is bovendien een stuk eenvoudiger te zetten dan een wand waarbij om allerlei sanitair moet worden heen gewerkt.

Praktische bespaartips:

  • Laat je tegels coaten. Een pas gezette tegelwand kan je laten coaten. In eerste instantie ben je dan meer kwijt. Je tegels zullen echter beter beschermd worden tegen kalk en vuil. Hierdoor hoef je minder agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken wat de levensduur van je tegels bevordert.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op wandtegels en het zetten hiervan door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen.

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.