Hoeveel m2 tegels per uur

Wanneer jij de diensten nodig hebt van een tegelzetter, dan zullen jullie eerst in een kennismakingsgesprek bespreken wat je precies gedaan wilt hebben. Naar aanleiding daarvan zal de tegelzetter een offerte opmaken en je een prijs aanbieden. Vaak is dit een berekening naar aanleiding van het aantal vierkante meters tegels er gelegd moeten worden. Hierin zitten dan de arbeidskosten, de kosten voor de materialen en eventuele extra uitgaven zoals voorrijkosten of afvoerkosten bij inbegrepen. In sommige gevallen kan de tegelzetter ook vragen naar een prijs per uur.

Waarom een prijs per uur?

Als de tegelzetter je een bedrag per werkuur laat betalen, dan weet hij niet precies hoe lang hij met de klus bezig zal zijn. Om een bepaalde reden is het moeilijk voor hem om in te schatten hoe veel hij moet vragen om een redelijk salaris over te houden. Dit kan zijn omdat de klus afwijkt van werkzaamheden die hij voorheen heeft uitgevoerd, of omdat de klus erg arbeidsintensief of ingewikkeld is. Voor jou is een prijs per uur minder gunstig. Je weet dan van tevoren niet hoeveel je zal moeten betalen voor het afgeleverde werk. Daarnaast zal je voor een tegelzetter die langzaam werkt dan onnodig veel betalen. Het zou handig zijn als je kon achterhalen hoeveel vierkante meter tegels een tegelzetter per uur kan leggen, maar in de praktijk is deze vraag erg moeilijk te beantwoorden.

Factoren die dit beïnvloeden

Het antwoord op de vraag hoeveel vierkante meter tegels een tegelzetter per uur kan leggen is afhankelijk van een groot aantal factors. Gemiddeld vragen tegelzetters een bedrag van tussen de €25 en €50 per uur. Als het goed is weet hij zelf het beste hoeveel vierkante meter tegels hij in een uur kan leggen en zal hij daar de prijs op afstemmen. De grootste bijdragende factoren vind je hier.

  • De afmetingen van de tegel: als jij een nieuwe vloer in je woonkamer laat leggen en je gebruikt hier grote tegels voor van 50cm x 50cm, dan zal de tegelzetter meerdere vierkante meter per uur kunnen leggen dan wanneer je kleine wandtegels hebt uitgezocht voor je badkamermuur.
  • Het legpatroon: ervaren tegelzetters kunnen je tegels leggen met een interessant legpatroon, om de vloer of muur meer variatie te geven en aantrekkelijker te maken. Het leggen van tegels op die manier duurt echter wel langer, omdat dit simpelweg ingewikkelder werk is.
  • De ervaring van de tegelzetter: de ene tegelzetter zal sneller werken dan de andere. Dit kan te maken hebben met ervaring – een beginner werkt langzamer dan een doorgewinterde vakman – maar het kan ook gewoon een verschil in werkwijze zijn.
  • De staat van werkoppervlak: als de muur of vloer mooi vlak is, dan kan de tegelzetter de tegels in veel gevallen bevestigen met lijm. Is dit niet het geval, dan zal hij met specie aan de gang moeten gaan om de oneffenheden van het oppervlak weg te werken. Tegels aanbrengen met lijm gaat sneller dan met mortel.
  • De afmetingen van het werkoppervlak: als het werkoppervlak mooi vierkant is en de randen recht lopen, dan kan de tegelzetter veel sneller een vierkante meter tegels leggen dan wanneer het oppervlak een afwijkende vorm heeft. Hij zal dan meer tegels op maat moeten snijden, waardoor hij langer bezig is.

 

Wat te doen als een tegelzetter per uur betaald wil worden?

Ook al komt het niet vaak voor, het kan zijn dat de tegelzetter per uur betaald wil worden. Is dit bij jou het geval, dan kun je besluiten een andere tegelzetter te zoeken. Misschien werk je met een strak budget en wil je niet dat hij hier overheen gaat. Of het kan ook zijn dat je van tevoren gewoon wilt weten waar je financieel aan toe bent. Accepteer je de prijs per uur wel, dan zijn er enkele manieren waarop je toch controle over de situatie kunt houden.

  • Vraag om een richtprijs: de tegelzetter weet zelf uit ervaring vaak wel ongeveer hoeveel een klus zal gaan kosten. Je kunt vragen om een richtprijs in plaats van een vaste prijs. De tegelzetter mag hier niet met meer dan 10 procent overheen gaan. Dreigt dit wel te gebeuren, dan moet hij je tijdig inlichten zodat je nog actie kunt ondernemen.
  • Houd alle uitgaven bij: maak voor jezelf een overzicht van alle uitgaven en houd deze nauwkeurig bij. Je kunt dit prima doen samen met de tegelzetter, bijvoorbeeld elke dag voordat hij naar huis gaat. Zo krijg je al gauw een goed idee van hoeveel je uiteindelijk kwijt zal zijn. Het is altijd belangrijk eerlijk en open te zijn over de financiële kant van de klus, zowel door jou als door de tegelzetter.

 

Vergelijk offertes

Wil jij in contact gebracht worden met een tegelzetter uit jouw omgeving? Dan kun je met onze gratis vergelijkingstool een aantal offertes opvragen bij betrouwbare vakmannen. Zonder jezelf ergens toe te verplichten kun je dan de beste tegelzetter vinden voor jouw specifieke klus.

Vergelijk tegelzetters

Je weet inmiddels de gemiddelde prijzen. Maar wat zijn de exacte kosten voor jouw opdracht? Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang vrijblijvend offertes en kies de beste deal.